161 - Хімічні технології та інженерія

Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів (Бакалавр)

Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів – спеціалізація спеціальності 161 “Хімічні технології та інженерія”. Підготовку веде кафедра органічного синтезу і нанотехнологій.

 

Унікальність спеціалізації хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів полягає в тому, що навчальний матеріал, який використовується для підготовки студентів, знаходиться на стику таких наук, як органічна, аналітична, колоїдна хімії, біохімія, біологія, FD&C технологій та косметичних засобів. Фахівці проходять підготовку з технологій виробництва харчових добавок і косметичних засобів різного призначення, а також з технологій, набувають практичних навичок в області аналізу харчових добавок і компонентів косметичних засобів, організації промислового виробництва даних продуктів. Фахівці отримують необхідні знання, вміння та навички, які необхідні для виконання виробничих функцій та типових задач діяльності в хімічній та косметичній промисловостях, що сприяє підвищенню продуктивності праці, прискорює темпи впровадження інновацій на виробництві, підвищення конкурентоспроможності продукції хімічної та косметичної галузей.

Найважливіше про освітню програму (конкурсну пропозицію)

Інститут / Факультет:

Галузь знань:

16 Хімічна та біоінженерія

Спеціальність:

161 Хімічні технології та інженерія

Сертифікати ЗНО:

Біологія, Математика, Українська мова та література, Хімія

Ступень вищої освіти:

Бакалавр

Тривалість навчання:

3 роки 10 місяців

Форма навчання:

Денна, Заочна

Вид фінансування:

Бюджет, Контракт

Випускаюча кафедра:

Кафедра органічного синтезу та нанотехнологій

Детальніше про освітню програму (конкурсну пропозицію)

Про освітню програму / конкурсну пропозицію:

В даний час косметична та хімічна промисловості країни являє собою одну з стратегічних галузей економіки, яка покликана забезпечити населення держави необхідними за кількістю та якістю продуктами та косметичними засобами.

Наявність договорів з провідними установами України та інноваційно-технологічних кластерів Харківського регіону про співпрацю за напрямом спеціалізації:

  • ТОВ «Техноком» (ТМ «Мівіна»);
  • ООО «Аромат» (парфюмерно-косметична фабрика);
  • Інститут монокристалів НАН України;
  • Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної Академії аграрних наук.

Майбутні фахівці проходять підготовку з технологій виробництва косметичних засобів різного призначення, а також з технологій виробництва харчових добавок та їх застосування. Так само вчаться орієнтуватися в широкому асортименті косметичних інгредієнтів, отримують навички в області аналізу харчових добавок і компонентів косметичних засобів, організації промислового виробництва даних продуктів.

Деталі спеціалізації:

  • Хімічна технологія харчових добавок і компонентів косметичних засобів;
  • Застосування добавок у виробництвах;
  • Експертиза і контроль якості.

Європейські стандарти та актуальні педагогічні технології спрямовані на досягнення глибоких фундаментальних і практичних знань фахівців двох освітніх рівнів: бакалавр, магістр.

 

Диплом і майбутня професія:

По закінченні навчання наші випускники отримують: диплом бакалавра хімічної технології (після 4 років навчання), диплом інженера хіміка технолога або диплом інженера хіміка дослідника (після 6 років навчання – диплом магістра).

Отримавши диплом спеціаліста або магістра, наші випускники можуть працювати:

  • технологами та інженерами на профільних підприємствах;
  • в лабораторіях різних виробництв;
  • інженерами в проектних установах;
  • Магістри мають можливість вступу до аспірантури, а так само можуть займатися науковою діяльністю в дослідницьких інститутах.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів (Бакалавр)”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *