181 - Харчові технології

Технології жирів, продуктів бродіння і виноробства (бакалавр)

Освіта, яка гарантує роботу в найбільш розвинених сегментах харчової промисловості України. Спробуйте себе у виробництві основних видів харчових продуктів та напоїв, розробці нових технологій і дослідженнях в цій області.

 

КОНКУРСНА ПРОПОЗИЦІЯ «ТЕХНОЛОГЇЇ ЖИРІВ, ПРОДУКТІВ БРОДІННЯ І ВИНОРОБСТВА»

 

Артикул: 181.01B Категорія: Позначки: ,

Опис

КОНКУРСНА ПРОПОЗИЦІЯ «ТЕХНОЛОГЇЇ ЖИРІВ, ПРОДУКТІВ БРОДІННЯ І ВИНОРОБСТВА»

 

Назва спеціалізації:

Технології жирів, жирозамінників та ефірних масел

Контакти:

Кафедра технології жирів і продуктів бродіння,

м. Харків, вул. Кирпичова 2, НТУ «ХПІ», технічний корпус, 2 поверх.

тел. 057-707-63-29

food.kpi@gmail.com

Завідувач кафедри:

д.т.н., проф. Некрасов Павло Олександрович

Освітньо-кваліфікаційні рівні випускників:

бакалавр, магістр, доктор філософії.

Основні спеціальні навчальні дисципліни:
  • Матеріалознавство в олійножировій галузі.
  • Основи ферментології.
  • Контроль якості та безпека олійножирових продуктів.
  • Технологічне обладнання олійножирових виробництв.
  • Науково-практичні основи технології жирів і жирозамінників.
  • Технологія води і водопідготовки харчових виробництв.
  • Технологія галузі.
  • Технологічні розрахунки, облік і звітність в галузі.
  • Інформаційні технології в галузі
  • Проектування підприємств галузі

 

Характеристика спеціалізації:

Спеціалізація передбачає знання насамперед з виробничого аспекту технології жирів, жирозамінників та ефірних масел. Тут вивчається весь комплекс засобів, прийомів, методів переробки олійної та ефіроолійної сировини з метою отримання олій, білкових продуктів, інших цінних компонентів цієї сировини, в тому числі біологічно-активних, таких як антиоксиданти, вітаміни і т.ін., а також подальші шляхи їх обробки до перетворення на повноцінні харчові продукти, напівфабрикати і продукти кормового і технічного призначення. Основні представники цього ряду: рослинні олії та масла (від сирих до вищого ступеня очистки), майонези і соуси на їх основі, маргарини, спреди, кондитерські вироби: шоколад, вафлі, морозиво; мило, миючі порошки, шампуні, гліцерин, жирні кислоти, компоненти кормів для тварин.

В межах спеціалізації ви отримуєте можливість досконально вивчити тонкощі виробництва кожного з перелічених продуктів, дізнатися про нього все, професійно судити про його якість і виготовляти самостійно.

Обираючи цю спеціалізацію, ви обираєте впевненість в завтрашньому дні. Ваші знання і навички завжди будуть цінуватися. Наша головна перевага – широка мережа баз практики і великий вибір робочих місць. Незмінною є потреба суспільства в харчових продуктах, а якщо говорити про якість – немає меж для його вдосконалення. Приємно насолоджуватися смачною їжею; нагодувати світ – безцінно. Запрошуємо Вас приєднатися до дружної сім’ї хіміків-харчовиків!

 

Можливості працевлаштування:

Вже на старших курсах, зробивши перші успішні кроки в навчанні, Ви можете скористатися перевагами дуальної освіти в НТУ «ХПІ» та завдяки університетським, кафедральним програмами або власній ініціативі налагодити зв’язки з підприємствами, які вам підходять, паралельно з освітою набуваючи досвіду роботи. Отримавши кваліфікацію бакалавра, Ви можете впевнено просуватися своїм шляхом від лаборанта, оператора або майстра до керівника функціонального підрозділу підприємства і далі. Наші випускники працюють на підприємствах олійно-жирового комплексу України, яких налічується десятки в країні (і постійно будуються нові), а також на кондитерських фабриках, молокозаводах та інших підприємствах харчової (і не тільки) промисловості. Нижче перелічені деякі з них:

  • ТОВ «Нестле Україна»
  • Корпорація «Бісквіт-шоколад»
  • ТОВ «Ново-Водолажський  МЖК»
  • Компанія «Кернел Груп»
  • ПАТ «Пологівський ОЕЗ»
  • ЗАТ «Запорізький олійно-жировий комбінат»
  • ТОВ «ВКГ « Лісова казка»
  • Компанія «Procter&Gamble»
  • ТОВ «Слобожанський миловар»

 

Медіаконтент:

Сайт кафедри технологїї жирів і продуктів бродіння:

http://web.kpi.kharkov.ua/food/

Сторінка кафедри в фейсбуці:

https://www.facebook.com/food.kpi

Ми в інстаграмі:
Instagram: #Food.kpi
Деякі з наших івентів в новинах та телепрограмах:
Майстер-клас «Вкусняшка».

https://vimeo.com/245190972

Телепроект «Світ освіти». Майстер-клас з виготовлення косметики.

https://vimeo.com/240470203

II школа-семінар «Практичні питання роботи лабораторій харчових підприємств».

https://www.youtube.com/watch?v=njkbAu7S4_c&t=198s

Ювілей кафедри: 80 лет.

https://www.youtube.com/watch?v=j20CMiHt6bE

Ювілей кафедри: 85 лет.

https://www.youtube.com/watch?v=KgOZsd_P3PA

Назва спеціалізації:

Технології продуктів бродіння і виноробства

Контакти:
Кафедра технології жирів і продуктів бродіння
м. Харків, вул. Кирпичова 2, НТУ «ХПІ», технічний корпус, 2 поверх.
тел. 057-707-63-29

food.kpi@gmail.com

Завідувач кафедри:

д.т.н., проф. Некрасов Павло Олександрович

Освітньо-кваліфікаційні рівні випускників:

магістр, доктор філософії

Основні спеціальні навчальні дисципліни:
  • Матеріалознавство бродильних виробництв і виноробства.
  • Основи біотехнології.
  • Контроль якості та безпека продуктів бродіння та напоїв.
  • Технологічне обладнання бродильних виробництв і виноробства.
  • Науково-практичні основи бродильних виробництв.
  • Технологія води і водопідготовки харчових виробництв.
  • Технологія галузі.
  • Технологічні розрахунки, облік і звітність в галузі.
  • Інформаційні технології в галузі
  • Проектування підприємств галузі.
Характеристика спеціалізації:

Спеціалізація передбачає знання насамперед про виробничий аспект технології продуктів бродіння і виноробства. В її межах вивчається весь комплекс засобів, прийомів, методів переробки рослинної сировини (зерна, винограду та інших плодів) з метою отримання спирту і повного спектру алкогольних і безалкогольних напоїв. Для України дуже актуальними напоями були і залишаються пиво, вино (тихе і ігристе), коньяк, горілка, лікери. З безалкогольних продуктів – квас, лимонад, соки. Окремої уваги заслуговує вода – основа будь-якого напою. Аналіз води, водопідготовка, грають найважливішу роль на будь-якому харчовому підприємстві. Виробництво мінеральних вод також входить в коло завдань галузі.

В межах цієї спеціалізації ви отримаєте можливість досконально вивчити тонкощі виробництва кожного з перелічених продуктів, дізнатися про нього все, професійно судити про його якість і, звичайно, навчитися виготовляти самостійно. Наша головна перевага – широка мережа баз практики і великий вибір позицій на ринку праці. Інтерес до алкогольних напоїв в суспільстві не згасає і продиктований особливим культурним значенням цієї продукції. У цій справі завжди потрібен фахівець, відповідальний носій високої культури, в тому числі технічної, який точно вловлює настрої суспільства і формує його смак.

 

Можливості працевлаштування:

Вже на старших курсах, зробивши перші успішні кроки в навчанні, Ви можете скористатися перевагами дуальної освіти в НТУ «ХПІ» та завдяки університетським, кафедральним програмами або власною ініціативою налагодити зв’язки з підприємствами, які вам підходять, паралельно з освітою набуваючи досвіду роботи. Отримавши кваліфікацію бакалавра, Ви можете будувати свою кар’єру від позицій лаборанта, оператора або майстра до керівника функціонального підрозділу підприємства і далі. Наші випускники працюють у великих міжнародних корпораціях і на малих підприємствах, наприклад, крафтових броварнях. Деякі відкривають свою справу. Також їх чекають на виноробних підприємствах, заводах з виробництва спирту, лікеро-горілчаної продукції, мінеральних вод, дріжджів. Нижче перераховані деякі з них:

  • ВАТ «САН ІнБев Україна»
  • ДП «Артемівський спиртовий завод»
  • ДП «Харківський завод шампанських вин»
  • ВАТ «Артемівськ Вайнері»
  • ВАТ «Завод Березівські мінеральні води»
  • ТОВ ЛГЗ «Прайм»
  • ДП «Харківпаб»
  • ВАТ «Східно-українська компанія «Малтюроп»
  • Ресторан пивоварня «AltBier»
  • Чеська пивоварня «Старгород» та багато інших підприємств
Медіаконтент:

Сайт кафедри технологїї жирів і продуктів бродіння:

http://web.kpi.kharkov.ua/food/

Сторінка кафедри в фейсбуці:

https://www.facebook.com/food.kpi

Ми в інстаграмі:

Instagram: #Food.kpi

 

Деякі з наших івентів в новинах та телепрограмах:
Майстер-клас «Вкусняшка».

https://vimeo.com/245190972

Телепроект «Світ освіти». Майстер-клас з виготовлення косметики.

https://vimeo.com/240470203

II школа-семінар «Практичні питання роботи лабораторій харчових підприємств».

https://www.youtube.com/watch?v=njkbAu7S4_c&t=198s

Ювілей кафедри: 80 лет.

https://www.youtube.com/watch?v=j20CMiHt6bE

Ювілей кафедри: 85 лет.

https://www.youtube.com/watch?v=KgOZsd_P3PA

 

Детальна інформація про освітню програму:

Інститут:

Галузь знань:

18 Виробництво та технології

Спеціальність:

181 Харчові технології

Ступінь вищої освіти:

Бакалавр

Тривалість навчання:

2 роки 10 місяців, 2 роки 10 місяців (скорочена форма), 3 роки 10 місяців

Форма навчання:

Денна, Заочна

Вид фінансування:

Бюджет, Контракт

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Технології жирів, продуктів бродіння і виноробства (бакалавр)”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.