Опис
КОНКУРСНА ПРОПОЗИЦІЯ «ТЕХНОЛОГЇЇ ЖИРІВ, ПРОДУКТІВ БРОДІННЯ І ВИНОРОБСТВА»
Назва спеціалізації:
Технології жирів, жирозамінників та ефірних масел
Контакти:
Кафедра технології жирів і продуктів бродіння,
м. Харків, вул. Кирпичова 2, НТУ «ХПІ», технічний корпус, 2 поверх.
тел. 057-707-63-29
food.kpi@gmail.com
Завідувач кафедри:
д.т.н., проф. Некрасов Павло Олександрович
Освітньо-кваліфікаційні рівні випускників:
бакалавр, магістр, доктор філософії.
Основні спеціальні навчальні дисципліни:
- Матеріалознавство в олійножировій галузі.
- Основи ферментології.
- Контроль якості та безпека олійножирових продуктів.
- Технологічне обладнання олійножирових виробництв.
- Науково-практичні основи технології жирів і жирозамінників.
- Технологія води і водопідготовки харчових виробництв.
- Технологія галузі.
- Технологічні розрахунки, облік і звітність в галузі.
- Інформаційні технології в галузі
- Проектування підприємств галузі
Характеристика спеціалізації:
Спеціалізація передбачає знання насамперед з виробничого аспекту технології жирів, жирозамінників та ефірних масел. Тут вивчається весь комплекс засобів, прийомів, методів переробки олійної та ефіроолійної сировини з метою отримання олій, білкових продуктів, інших цінних компонентів цієї сировини, в тому числі біологічно-активних, таких як антиоксиданти, вітаміни і т.ін., а також подальші шляхи їх обробки до перетворення на повноцінні харчові продукти, напівфабрикати і продукти кормового і технічного призначення. Основні представники цього ряду: рослинні олії та масла (від сирих до вищого ступеня очистки), майонези і соуси на їх основі, маргарини, спреди, кондитерські вироби: шоколад, вафлі, морозиво; мило, миючі порошки, шампуні, гліцерин, жирні кислоти, компоненти кормів для тварин.
В межах спеціалізації ви отримуєте можливість досконально вивчити тонкощі виробництва кожного з перелічених продуктів, дізнатися про нього все, професійно судити про його якість і виготовляти самостійно.
Обираючи цю спеціалізацію, ви обираєте впевненість в завтрашньому дні. Ваші знання і навички завжди будуть цінуватися. Наша головна перевага – широка мережа баз практики і великий вибір робочих місць. Незмінною є потреба суспільства в харчових продуктах, а якщо говорити про якість – немає меж для його вдосконалення. Приємно насолоджуватися смачною їжею; нагодувати світ – безцінно. Запрошуємо Вас приєднатися до дружної сім’ї хіміків-харчовиків!
Можливості працевлаштування:
Вже на старших курсах, зробивши перші успішні кроки в навчанні, Ви можете скористатися перевагами дуальної освіти в НТУ «ХПІ» та завдяки університетським, кафедральним програмами або власній ініціативі налагодити зв’язки з підприємствами, які вам підходять, паралельно з освітою набуваючи досвіду роботи. Отримавши кваліфікацію бакалавра, Ви можете впевнено просуватися своїм шляхом від лаборанта, оператора або майстра до керівника функціонального підрозділу підприємства і далі. Наші випускники працюють на підприємствах олійно-жирового комплексу України, яких налічується десятки в країні (і постійно будуються нові), а також на кондитерських фабриках, молокозаводах та інших підприємствах харчової (і не тільки) промисловості. Нижче перелічені деякі з них:
- ТОВ «Нестле Україна»
- Корпорація «Бісквіт-шоколад»
- ТОВ «Ново-Водолажський МЖК»
- Компанія «Кернел Груп»
- ПАТ «Пологівський ОЕЗ»
- ЗАТ «Запорізький олійно-жировий комбінат»
- ТОВ «ВКГ « Лісова казка»
- Компанія «Procter&Gamble»
- ТОВ «Слобожанський миловар»
Медіаконтент:
Сайт кафедри технологїї жирів і продуктів бродіння:
http://web.kpi.kharkov.ua/food/
Сторінка кафедри в фейсбуці:
https://www.facebook.com/food.kpi
Ми в інстаграмі:
Instagram: #Food.kpi
Деякі з наших івентів в новинах та телепрограмах:
Майстер-клас «Вкусняшка».
Телепроект «Світ освіти». Майстер-клас з виготовлення косметики.
II школа-семінар «Практичні питання роботи лабораторій харчових підприємств».
https://www.youtube.com/watch?v=njkbAu7S4_c&t=198s
Ювілей кафедри: 80 лет.
https://www.youtube.com/watch?v=j20CMiHt6bE
Ювілей кафедри: 85 лет.
Назва спеціалізації:
Технології продуктів бродіння і виноробства
Контакти:
Кафедра технології жирів і продуктів бродіння
м. Харків, вул. Кирпичова 2, НТУ «ХПІ», технічний корпус, 2 поверх.
тел. 057-707-63-29
food.kpi@gmail.com
Завідувач кафедри:
д.т.н., проф. Некрасов Павло Олександрович
Освітньо-кваліфікаційні рівні випускників:
магістр, доктор філософії
Основні спеціальні навчальні дисципліни:
- Матеріалознавство бродильних виробництв і виноробства.
- Основи біотехнології.
- Контроль якості та безпека продуктів бродіння та напоїв.
- Технологічне обладнання бродильних виробництв і виноробства.
- Науково-практичні основи бродильних виробництв.
- Технологія води і водопідготовки харчових виробництв.
- Технологія галузі.
- Технологічні розрахунки, облік і звітність в галузі.
- Інформаційні технології в галузі
- Проектування підприємств галузі.
Характеристика спеціалізації:
Спеціалізація передбачає знання насамперед про виробничий аспект технології продуктів бродіння і виноробства. В її межах вивчається весь комплекс засобів, прийомів, методів переробки рослинної сировини (зерна, винограду та інших плодів) з метою отримання спирту і повного спектру алкогольних і безалкогольних напоїв. Для України дуже актуальними напоями були і залишаються пиво, вино (тихе і ігристе), коньяк, горілка, лікери. З безалкогольних продуктів – квас, лимонад, соки. Окремої уваги заслуговує вода – основа будь-якого напою. Аналіз води, водопідготовка, грають найважливішу роль на будь-якому харчовому підприємстві. Виробництво мінеральних вод також входить в коло завдань галузі.
В межах цієї спеціалізації ви отримаєте можливість досконально вивчити тонкощі виробництва кожного з перелічених продуктів, дізнатися про нього все, професійно судити про його якість і, звичайно, навчитися виготовляти самостійно. Наша головна перевага – широка мережа баз практики і великий вибір позицій на ринку праці. Інтерес до алкогольних напоїв в суспільстві не згасає і продиктований особливим культурним значенням цієї продукції. У цій справі завжди потрібен фахівець, відповідальний носій високої культури, в тому числі технічної, який точно вловлює настрої суспільства і формує його смак.
Можливості працевлаштування:
Вже на старших курсах, зробивши перші успішні кроки в навчанні, Ви можете скористатися перевагами дуальної освіти в НТУ «ХПІ» та завдяки університетським, кафедральним програмами або власною ініціативою налагодити зв’язки з підприємствами, які вам підходять, паралельно з освітою набуваючи досвіду роботи. Отримавши кваліфікацію бакалавра, Ви можете будувати свою кар’єру від позицій лаборанта, оператора або майстра до керівника функціонального підрозділу підприємства і далі. Наші випускники працюють у великих міжнародних корпораціях і на малих підприємствах, наприклад, крафтових броварнях. Деякі відкривають свою справу. Також їх чекають на виноробних підприємствах, заводах з виробництва спирту, лікеро-горілчаної продукції, мінеральних вод, дріжджів. Нижче перераховані деякі з них:
- ВАТ «САН ІнБев Україна»
- ДП «Артемівський спиртовий завод»
- ДП «Харківський завод шампанських вин»
- ВАТ «Артемівськ Вайнері»
- ВАТ «Завод Березівські мінеральні води»
- ТОВ ЛГЗ «Прайм»
- ДП «Харківпаб»
- ВАТ «Східно-українська компанія «Малтюроп»
- Ресторан пивоварня «AltBier»
- Чеська пивоварня «Старгород» та багато інших підприємств
Медіаконтент:
Сайт кафедри технологїї жирів і продуктів бродіння:
http://web.kpi.kharkov.ua/food/
Сторінка кафедри в фейсбуці:
https://www.facebook.com/food.kpi
Ми в інстаграмі:
Instagram: #Food.kpi
Деякі з наших івентів в новинах та телепрограмах:
Майстер-клас «Вкусняшка».
Телепроект «Світ освіти». Майстер-клас з виготовлення косметики.
II школа-семінар «Практичні питання роботи лабораторій харчових підприємств».
https://www.youtube.com/watch?v=njkbAu7S4_c&t=198s
Ювілей кафедри: 80 лет.
https://www.youtube.com/watch?v=j20CMiHt6bE
Ювілей кафедри: 85 лет.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.