Опис
КОНКУРСНА ПРОПОЗИЦІЯ «ТЕХНОЛОГЇЇ ЖИРІВ, ПРОДУКТІВ БРОДІННЯ І ВИНОРОБСТВА»
Назва спеціалізації:
Технології жирів, жирозамінників та ефірних масел
Контакти:
Кафедра технології жирів і продуктів бродіння,
м. Харків, вул. Кирпичова 2, НТУ «ХПІ», технічний корпус, 2 поверх.
тел. 057-707-63-29
food.kpi@gmail.com
Завідувач кафедри:
д.т.н., проф. Некрасов Павло Олександрович
Освітньо-кваліфікаційні рівні випускників:
бакалавр, магістр, доктор філософії.
Основні спеціальні навчальні дисципліни:
- Хімія вуглеводнів.
- Сучасні технології жирозамінників.
- Актуальні питання технологій видобування жирів.
- Інноваційні технології переробки жирів.
- Хімія жирів.
- Інженерне проектування технологій олійно-жирової галузі.
Характеристика спеціалізації:
Спеціалізація робить акцент на вивченні наукового і виробничого аспектів технології жирів, жирозамінників та ефірних масел.
Поглиблено вивчається весь комплекс засобів, прийомів, методів переробки олійної та ефіроолійної сировини з метою отримання олій, а також подальші шляхи їх обробки до перетворення на повноцінні харчові продукти, напівфабрикати. Основні представники продуктів цього ряду: рослинні олії та масла (від сирих до вищого ступеня очистки), майонези і соуси на їх основі, маргарини, спреди, кондитерські вироби: печиво, цукерки; побутова хімія: мило, пральні порошки, шампуні, гліцерин. Студенти у магістратурі опановують інженерну науку: беруть участь у створенні нових і удосконаленні існуючих технологій; розробленні нормативної документації; займаються науковою діяльністю, виконують власні проекти, беруть участь у студентських і міжнародних конференціях, Вони також активні у суспільному житті, роблять успіхи у просвітництві, популяризації науки, волонтерському русі.
Обираючи цю спеціалізацію, ви обираєте впевненість в завтрашньому дні. Ваші знання і навички завжди будуть цінуватися. Наша головна перевага – широка мережа баз практики і великий вибір робочих місць. Незмінною є потреба суспільства в харчових продуктах, а якщо говорити про якість – немає меж для його вдосконалення. Приємно насолоджуватися смачною їжею; нагодувати світ – безцінно. Запрошуємо Вас приєднатися до дружної сім’ї хіміків-харчовиків!
Можливості працевлаштування:
В НТУ «ХПІ» Ви можете скористатися перевагами дуальної освіти та завдяки університетським, кафедральним програмами або власній ініціативі налагодити зв’язки з підприємствами, які вас цікавлять, паралельно з освітою набуваючи досвіду роботи. Отримавши кваліфікацію магістра, Ви можете впевнено працювати на посадах керівників функціональних підрозділів підприємств, науково-дослідних установ; керівників установ та підприємств харчової промисловості, викладачів. Наші випускники працюють на підприємствах олійно-жирового комплексу України, яких налічується десятки (і постійно будуються нові), а також на кондитерських фабриках, молокозаводах та інших підприємствах харчової (і не тільки) промисловості. Нижче перелічені деякі з них:
§ ТОВ «Нестле Україна»
§ Корпорація «Бісквіт-шоколад»
§ ТОВ «Ново-Водолажський МЖК»
§ Компанія «Кернел Груп»
§ ПАТ «Пологівський ОЕЗ»
§ ЗАТ «Запорізький олійно-жировий комбінат»
§ ТОВ «ВКГ « Лісова казка»
§ Компанія «Procter&Gamble»
§ ТОВ «Слобожанський миловар»
Медіаконтент:
Сайт кафедри технологїї жирів і продуктів бродіння:
http://web.kpi.kharkov.ua/food/
Сторінка кафедри в фейсбуці:
https://www.facebook.com/food.kpi
Ми в інстаграмі:
Instagram: #Food.kpi
Деякі з наших івентів в новинах та телепрограмах:
Майстер-клас «Вкусняшка».
Телепроект «Світ освіти». Майстер-клас з виготовлення косметики.
https://vimeo.com/240470203
II школа-семінар «Практичні питання роботи лабораторій харчових підприємств».
https://www.youtube.com/watch?v=njkbAu7S4_c&t=198s
Ювілей кафедри: 80 лет.
https://www.youtube.com/watch?v=j20CMiHt6bE
Ювілей кафедри: 85 лет.
https://www.youtube.com/watch?v=KgOZsd_P3PA
Назва спеціалізації:
Технології продуктів бродіння і виноробства
Контакти:
Кафедра технології жирів і продуктів бродіння
м. Харків, вул. Кирпичова 2, НТУ «ХПІ», технічний корпус, 2 поверх.
тел. 057-707-63-29
food.kpi@gmail.com
Завідувач кафедри:
д.т.н., проф. Некрасов Павло Олександрович
Освітньо-кваліфікаційні рівні випускників:
магістр, доктор філософії
Основні спеціальні навчальні дисципліни:
§ Актуальні питання пивоваріння.
§ Сучасні технології вина і коньяку.
§ Біохімія солоду і пива.
§ Актуальні питання технології спирту, лікеро-горілчаних виробів і безалкогольних напоїв.
§ Технології переробки вторинних продуктів.
§ Технології дріжджів та продуктів мікробного походження.
§ Інженерне проектування технологій бродильних виробництв, алкогольних і безалкогольних напоїв.
Характеристика спеціалізації:
Спеціалізація робить акцент на вивченні наукового і виробничого аспектів технології продуктів бродіння і виноробства.
Студенти отримують поглиблені знання про весь комплекс засобів, прийомів, методів перероблення рослинної сировини (зерна, винограду та інших плодів) з метою отримання спирту і повного спектру алкогольних і безалкогольних напоїв. Для України дуже актуальними напоями були і залишаються пиво, вино (тихе і ігристе), коньяк, горілка, лікери, а з безалкогольних продуктів – квас, лимонад, соки. Окремої уваги заслуговує вода – основа будь-якого напою. Магістранти опановують інженерну науку: беруть участь у створенні нових і удосконаленні існуючих технологій; розробленні нормативної документації; займаються науковою діяльністю, виконують власні проекти, беруть участь у студентських і міжнародних конференціях, Вони також активні у суспільному житті; роблять успіхи у просвітництві, популяризації науки, волонтерському русі.
В межах цієї спеціалізації ви отримаєте можливість досконально вивчити тонкощі виробництва кожного з перелічених продуктів, дізнатися про нього все, професійно судити про його якість. Наша головна перевага – широка мережа баз практики і великий вибір позицій на ринку праці. Інтерес до алкогольних напоїв в суспільстві не згасає і продиктований особливим культурним значенням цієї продукції. У цій справі завжди потрібен фахівець, відповідальний носій високої культури, в тому числі технічної, який точно вловлює настрої суспільства і формує його смак.
Можливості працевлаштування:
В НТУ «ХПІ» Ви можете скористатися перевагами дуальної освіти та завдяки університетським, кафедральним програмам або власній ініціативі налагодити зв’язки з підприємствами, які вас цікавлять, паралельно з освітою набуваючи досвіду роботи. Отримавши кваліфікацію магістра, Ви можете впевнено працювати на посадах керівників підрозділів підприємств, науково-дослідних установ; керівників установ та підприємств харчової промисловості, викладачів. Наші випускники працюють у великих міжнародних корпораціях і на малих підприємствах, наприклад, крафтових броварнях. Деякі відкривають свою справу. Також їх чекають на виноробних підприємствах, заводах з виробництва спирту, лікеро-горілчаної продукції, мінеральних вод, дріжджів. Нижче перераховані деякі з них:
- ВАТ «САН ІнБев Україна»
- ДП «Артемівський спиртовий завод»
- ДП «Харківський завод шампанських вин»
- ВАТ «Артемівськ Вайнері»
- ВАТ «Завод Березівські мінеральні води»
- ТОВ ЛГЗ «Прайм»
- ДП «Харківпаб»
- ВАТ «Східно-українська компанія «Малтюроп»
- Ресторан пивоварня «AltBier»
- Чеська пивоварня «Старгород» та багато інших підприємств
Медіаконтент:
Сайт кафедри технологїї жирів і продуктів бродіння:
http://web.kpi.kharkov.ua/food/
Сторінка кафедри в фейсбуці:
https://www.facebook.com/food.kpi
Ми в інстаграмі:
Instagram: #Food.kpi
Деякі з наших івентів в новинах та телепрограмах:
Майстер-клас «Вкусняшка».
Телепроект «Світ освіти». Майстер-клас з виготовлення косметики.
https://vimeo.com/240470203
II школа-семінар «Практичні питання роботи лабораторій харчових підприємств».
https://www.youtube.com/watch?v=njkbAu7S4_c&t=198s
Ювілей кафедри: 80 лет.
https://www.youtube.com/watch?v=j20CMiHt6bE
Ювілей кафедри: 85 лет.
https://www.youtube.com/watch?v=KgOZsd_P3PA
Відгуки
Відгуків немає, поки що.