Опис
КОНКУРСНА ПРОПОЗИЦІЯ «Біотехнології та біоінженерія(промислова біотехнологія, фармацевтична біотехнологія)»
Назва спеціалізації:
162.01 «Промислова біотехнологія»;
162.02 «Фармацевтична біотехнологія»
Контакти:
Кафедра «Біотехнологія, біофізика та аналітична хімія» НТУ «ХПІ»,
адреса: вул. Кирпичова,2, м. Харків, 61002, Україна
телефон: +38(057)7076594
e-mail: biotech_ntu_khpi@ukr.net
Завідувач кафедри:
Близнюк Ольга Миколаївна, д.т.н., професор
Освітньо-кваліфікаційні рівні випускників:
бакалавр, магістр, доктор філософії
Основні спеціальні навчальні дисципліни:
- Біологія клітини
- Загальна мікробіологія і вірусологія
- Біофізика
- Біохімія
- Методи аналізу біологічних систем
- Генетика
- Молекулярна біологія
- Основи біохімічної інженерії
- Агробіотехнологія
- Загальна біотехнологія
- Екобіотехнологія
- Основи фармакології
- Фармацевтична хімія
- Імунобіотехнологія
- Промислова біотехнологія
- Фармацевтична біотехнологія
Характеристика спеціалізації:
Спеціалізація 162.1 «Промислова біотехнологія» (на відміну від більшості спеціалізацій університету, які орієнтовані на відносно вузьку галузь практичних застосувань) готує більш універсальних фахівців – ви отримаєте фахові знання з розробки біотехнологій для харчової, бродильної та фармацевтичної промисловості, для промислового виробництва біогазу та біодизельного палива, для біохімічної інженерії, агробіотехнології та екобіотехнології.
Спеціалізація 162.2 «Фармацевтична біотехнологія» (на відміну від більшості спеціалізацій університету, які орієнтовані на відносно вузьку галузь практичних застосувань) готує більш універсальних фахівців – ви отримаєте фахові знання з розробки біотехнологій виробництва лікарських препаратів, вакцин, гормонів, імуномодуляторів, вітамінів та інших біологічно активних речовин та добавок з використанням організмів-продуцентів.
Можливості працевлаштування:
Випускник, як інженер-біотехнолог, може працювати на посадах:
- лаборанта/молодшого фахівця в галузі біологічних (біотехнологічних) досліджень;
- лаборанта/молодшого фахівця в галузі фармацевтичних досліджень;
- лаборанта/техніка, робота якого пов’язана з хімічними та фізичними дослідженнями;
- фахівця в галузі харчової та переробної промисловості;
- фахівця з бродильного виробництва та виноробства;
- фахівця з виробництва молочних продуктів;
- старшого лаборанта/молодшого фахівця в галузевій науково-дослідній установі або контрольно-аналітичній лабораторії.
Медіаконтент:
http://web.kpi.kharkov.ua/biotech/
https://sites.google.com/site/prokafedru/
https://sites.google.com/site/prokafedru/kafedra/matriculant
Відгуки
Відгуків немає, поки що.