181 - Харчові технології

Технології жирів, продуктів бродіння і виноробства (Магістр)

Освіта, яка гарантує роботу в найбільш розвинених сегментах харчової промисловості України. Спробуйте себе у виробництві основних видів харчових продуктів та напоїв, розробці нових технологій і дослідженнях в цій області.

 

Артикул: 181.02M Категорія: Позначка:

Опис

КОНКУРСНА ПРОПОЗИЦІЯ «ТЕХНОЛОГЇЇ ЖИРІВ, ПРОДУКТІВ БРОДІННЯ І ВИНОРОБСТВА»

 

Назва спеціалізації:

Технології жирів, жирозамінників та ефірних масел

Контакти:

Кафедра технології жирів і продуктів бродіння,

м. Харків, вул. Кирпичова 2, НТУ «ХПІ», технічний корпус, 2 поверх.

тел. 057-707-63-29

food.kpi@gmail.com

Завідувач кафедри:

д.т.н., проф. Некрасов Павло Олександрович

Освітньо-кваліфікаційні рівні випускників:

бакалавр, магістр, доктор філософії.

Основні спеціальні навчальні дисципліни:
  • Хімія вуглеводнів.
  • Сучасні технології жирозамінників.
  • Актуальні питання технологій видобування жирів.
  • Інноваційні технології переробки жирів.
  • Хімія жирів.
  • Інженерне проектування технологій олійно-жирової галузі.
Характеристика спеціалізації:

Спеціалізація робить акцент на вивченні наукового і виробничого аспектів технології жирів, жирозамінників та ефірних масел.

Поглиблено вивчається весь комплекс засобів, прийомів, методів переробки олійної та ефіроолійної сировини з метою отримання олій, а також подальші шляхи їх обробки до перетворення на повноцінні харчові продукти, напівфабрикати. Основні представники продуктів цього ряду: рослинні олії та масла (від сирих до вищого ступеня очистки), майонези і соуси на їх основі, маргарини, спреди, кондитерські вироби: печиво, цукерки; побутова хімія: мило, пральні порошки, шампуні, гліцерин. Студенти у магістратурі опановують інженерну науку: беруть участь у створенні нових і удосконаленні існуючих технологій; розробленні нормативної документації; займаються науковою діяльністю,  виконують власні проекти, беруть участь у студентських і міжнародних конференціях, Вони також активні у суспільному житті, роблять успіхи у просвітництві, популяризації науки, волонтерському русі.

Обираючи цю спеціалізацію, ви обираєте впевненість в завтрашньому дні. Ваші знання і навички завжди будуть цінуватися. Наша головна перевага – широка мережа баз практики і великий вибір робочих місць. Незмінною є потреба суспільства в харчових продуктах, а якщо говорити про якість – немає меж для його вдосконалення. Приємно насолоджуватися смачною їжею; нагодувати світ – безцінно. Запрошуємо Вас приєднатися до дружної сім’ї хіміків-харчовиків!

Можливості працевлаштування:

В НТУ «ХПІ» Ви можете скористатися перевагами дуальної освіти та завдяки університетським, кафедральним програмами або власній ініціативі налагодити зв’язки з підприємствами, які вас цікавлять, паралельно з освітою набуваючи досвіду роботи. Отримавши кваліфікацію магістра, Ви можете впевнено працювати на посадах керівників функціональних підрозділів підприємств, науково-дослідних установ; керівників установ та підприємств харчової промисловості, викладачів. Наші випускники працюють на підприємствах олійно-жирового комплексу України, яких налічується десятки (і постійно будуються нові), а також на кондитерських фабриках, молокозаводах та інших підприємствах харчової (і не тільки) промисловості. Нижче перелічені деякі з них:

§     ТОВ «Нестле Україна»

§     Корпорація «Бісквіт-шоколад»

§     ТОВ «Ново-Водолажський  МЖК»

§     Компанія «Кернел Груп»

§     ПАТ «Пологівський ОЕЗ»

§     ЗАТ «Запорізький олійно-жировий комбінат»

§     ТОВ «ВКГ « Лісова казка»

§     Компанія «Procter&Gamble»

§     ТОВ «Слобожанський миловар»

 

Медіаконтент:

Сайт кафедри технологїї жирів і продуктів бродіння:

http://web.kpi.kharkov.ua/food/

Сторінка кафедри в фейсбуці:

https://www.facebook.com/food.kpi

Ми в інстаграмі:
Instagram: #Food.kpi
Деякі з наших івентів в новинах та телепрограмах:
Майстер-клас «Вкусняшка».

https://vimeo.com/245190972

Телепроект «Світ освіти». Майстер-клас з виготовлення косметики.

https://vimeo.com/240470203

II школа-семінар «Практичні питання роботи лабораторій харчових підприємств».

https://www.youtube.com/watch?v=njkbAu7S4_c&t=198s

Ювілей кафедри: 80 лет.

https://www.youtube.com/watch?v=j20CMiHt6bE

Ювілей кафедри: 85 лет.

https://www.youtube.com/watch?v=KgOZsd_P3PA

Назва спеціалізації:

Технології продуктів бродіння і виноробства

Контакти:
Кафедра технології жирів і продуктів бродіння
м. Харків, вул. Кирпичова 2, НТУ «ХПІ», технічний корпус, 2 поверх.
тел. 057-707-63-29

food.kpi@gmail.com

Завідувач кафедри:

д.т.н., проф. Некрасов Павло Олександрович

Освітньо-кваліфікаційні рівні випускників:

магістр, доктор філософії

Основні спеціальні навчальні дисципліни:

§     Актуальні питання пивоваріння.

§     Сучасні технології вина і коньяку.

§     Біохімія солоду і пива.

§     Актуальні питання технології спирту, лікеро-горілчаних виробів і безалкогольних напоїв.

§     Технології переробки вторинних продуктів.

§     Технології дріжджів та продуктів мікробного походження.

§     Інженерне проектування технологій бродильних виробництв, алкогольних і безалкогольних напоїв.

 

Характеристика спеціалізації:

Спеціалізація робить акцент на вивченні наукового і виробничого аспектів технології продуктів бродіння і виноробства.

Студенти отримують поглиблені знання про весь комплекс засобів, прийомів, методів перероблення рослинної сировини (зерна, винограду та інших плодів) з метою отримання спирту і повного спектру алкогольних і безалкогольних напоїв. Для України дуже актуальними напоями були і залишаються пиво, вино (тихе і ігристе), коньяк, горілка, лікери, а з безалкогольних продуктів – квас, лимонад, соки. Окремої уваги заслуговує вода – основа будь-якого напою.  Магістранти опановують інженерну науку: беруть участь у створенні нових і удосконаленні існуючих технологій; розробленні нормативної документації; займаються науковою діяльністю,  виконують власні проекти, беруть участь у студентських і міжнародних конференціях, Вони також активні у суспільному житті; роблять успіхи у просвітництві, популяризації науки, волонтерському русі.

В межах цієї спеціалізації ви отримаєте можливість досконально вивчити тонкощі виробництва кожного з перелічених продуктів, дізнатися про нього все, професійно судити про його якість. Наша головна перевага – широка мережа баз практики і великий вибір позицій на ринку праці. Інтерес до алкогольних напоїв в суспільстві не згасає і продиктований особливим культурним значенням цієї продукції. У цій справі завжди потрібен фахівець, відповідальний носій високої культури, в тому числі технічної, який точно вловлює настрої суспільства і формує його смак.

 

Можливості працевлаштування:

В НТУ «ХПІ» Ви можете скористатися перевагами дуальної освіти та завдяки університетським, кафедральним програмам або власній ініціативі налагодити зв’язки з підприємствами, які вас цікавлять, паралельно з освітою набуваючи досвіду роботи. Отримавши кваліфікацію магістра, Ви можете впевнено працювати на посадах керівників підрозділів підприємств, науково-дослідних установ; керівників установ та підприємств харчової промисловості, викладачів. Наші випускники працюють у великих міжнародних корпораціях і на малих підприємствах, наприклад, крафтових броварнях. Деякі відкривають свою справу. Також їх чекають на виноробних підприємствах, заводах з виробництва спирту, лікеро-горілчаної продукції, мінеральних вод, дріжджів. Нижче перераховані деякі з них:

  • ВАТ «САН ІнБев Україна»
  • ДП «Артемівський спиртовий завод»
  • ДП «Харківський завод шампанських вин»
  • ВАТ «Артемівськ Вайнері»
  • ВАТ «Завод Березівські мінеральні води»
  • ТОВ ЛГЗ «Прайм»
  • ДП «Харківпаб»
  • ВАТ «Східно-українська компанія «Малтюроп»
  • Ресторан пивоварня «AltBier»
  • Чеська пивоварня «Старгород» та багато інших підприємств
Медіаконтент:

Сайт кафедри технологїї жирів і продуктів бродіння:

http://web.kpi.kharkov.ua/food/

Сторінка кафедри в фейсбуці:

https://www.facebook.com/food.kpi

Ми в інстаграмі:
Instagram: #Food.kpi

 

Деякі з наших івентів в новинах та телепрограмах:
Майстер-клас «Вкусняшка».

https://vimeo.com/245190972

Телепроект «Світ освіти». Майстер-клас з виготовлення косметики.

https://vimeo.com/240470203

II школа-семінар «Практичні питання роботи лабораторій харчових підприємств».

https://www.youtube.com/watch?v=njkbAu7S4_c&t=198s

Ювілей кафедри: 80 лет.

https://www.youtube.com/watch?v=j20CMiHt6bE

Ювілей кафедри: 85 лет.

https://www.youtube.com/watch?v=KgOZsd_P3PA

 

Детальна інформація про освітню програму:

Інститут:

Галузь знань:

18 Виробництво та технології

Спеціальність:

181 Харчові технології

Ступінь вищої освіти:

Магістр (освітньо-професійний рівень)

Тривалість навчання:

1 рік 4 місяці

Форма навчання:

Денна, Заочна

Вид фінансування:

Бюджет, Контракт

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Технології жирів, продуктів бродіння і виноробства (Магістр)”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.